neděle 23. července 2017

Česi budú hrať pred Svetovým pohárom aj doma. Hokejisti už rieši dresy

"Všetci európski účastníci turnaja začnú kempy doma a potom sa ešte len presunú do Severnej Ameriky. A súčasťou prípravy budú aj stretnutia, "povedal pre agentúru ČTK Urban, ktorý sa minulý týždeň zúčastnil v Toronte rokovaní, po ktorom bol uverejnený program turnaj. Česi sa v skupine A stretnú s Kanadou, USA a výberom Európy.

V rámci prípravy sa tak národný tím v pražskej O 2 aréne môže stretnúť s Fínskom, Švédskom, Ruskom alebo teoreticky aj s výberom Európy, ktorý bude zostavovať bývalý slovenského útočník Miroslav Šatan. Druhý prípravný duel odohrá niekde v Európe na klzisku súpera a tretí v zámorí.

Podľa vyjadrenia prezidenta Ruskej hokejovej federácie Vladislava Treťjaka bude súperom slovenského tímu zborn á a duel sa uskutoční 10. septembra.Oficiálne informácie ale až zverejní zástupcovia usporiadateľskej NHL a hráčskej asociácie NHLPA. Jednotlivé hokejovej zväzy majú zákaz čokoľvek oznamovať.

Už teraz sa však môžu fanúšikovia na budúcu jeseň tešiť. Svetový pohár (nástupca Kanadského pohára) sa naposledy konal pred 11 rokmi, kedy našlapaný český výber podľahol až v predĺžení semifinále Kanade.

"" Bude unikátne v tom, že to bude súťaž najlepších s najlepšími. Na majstrovstvách sveta bohužiaľ najlepší hokejisti často štartovať nemôžu, na olympijských hrách sa predstaví len niektoré reprezentácie a rad vynikajúcich hráčov nemá šancu tam hrať. Tu bude šesť krajín a dva výbery.Je to experiment, ale možno očakávať, že to bude super turnaj, "povedal Urban.

Punc výnimočnosti akcii dáva aj fakt, že sa všetky zápasy budú hrať v Air Canada Centre v Toronte, hale slávny ch Maple Leafs.

Hoci turnaj odštartuje až za rok, jednotlivé krajiny už začali riešiť napríklad podobu dresov. Svetový pohár bude totiž prvou akciou, na ktorú bude dresy vyrábať spoločnosť Adidas.

Dresy v NHL budú bez reklám. Čo na Svetovom pohári?

Odevné firma s NHL podpísala sedemročnú zmluvu a vedenie súťaže upokojilo fanúšikov, že dresy klubov "nezašpiní" reklamy. Avšak pri premiére na reprezentačnej akcii to vylúčené nie je.

"Prvá schôdzka bola skôr zoznamovacie.Bavili sme sa o tom, ako by napríklad mala vyzerať farebná kombinácia. Poukázali sme potrebné na to, aby v našej kombinácii nebolo moc modrej, ktorú používa teraz skôr Slovensko. U nás prevláda červená, "povedal Urban.

Zástupcovia Adidasu predložili niekoľko svojich návrhov. "Ich cieľom je, aby bolo poznať, že je t o výnimočná akcia. To je jediné, čo k tomu môžem teraz povedať, "uviedol generálny sekretár českého hokejového zväzu.

Urban poukázal aj na skúsenosti s dresom v dizajne štátnej vlajky, ktorú spoločnosť Nike pripravila pre olympijské hry v Soči. "U médií i fanúšikov bol veľa obľúbený, ale pre hráča na ľade bol mätúce, takže s ním moc nechceli hrať.Aj preto sme sa dohodli, že oni touto cestou nepôjdu, "povedal Urban.


Žádné komentáře:

Okomentovat