čtvrtek 20. července 2017

Václavské námestie uvíta na basketbalovom Prague Masters aj český tím

V sobotu a nedeľu 8. a 9. augusta sa o čo najlepšie umiestnenie v špičkovej konkurencii pobije aj český tím. Svojou úlohu zohralo šťastie v nešťastí a diplomatická snaha.


bet365 bonus

"Tím, ktorý vyhral kvalifikáciu v Egypte, nedostal víza pre vstup do SR. Tým pádom sa na Prague Masters uvoľnilo jedno miesto. To je hlavný dôvod. Na jednej strane je to smola pre Egypťanov, na druhú kľučka pre nás, "vysvetľuje vedúci českého tímu Michal Kruk.

To by sme mali šťastie v nešťastí. Potom prišla na rad diplomacie, ktorej cieľom bolo zís kať uvoľnené miesto na prestížnom podniku.

bet 365 "Kvôli účasti v Baku sme nestihli hrať finále českej Chance 3x3 Tour a chceli sme sa tým pádom kvalifikovať z iných Tour.Mali sme v pláne vyraziť do Poľska či Rakúska. Tam nám povedali, nech pokojne prídeme, ale že na World Tour rovnako postúpi domáci tím. To nás vydesilo a Michal Konečný napísal ostrý list na FIBA. Tá hovorí o tom, že World Tour je klubová súťaž, nie reprezentačný, "opísal Kruk niekoľkodňový intenzívny komunikáciu s FIBA.

Tá argumenty českej strany uznala s tým, že v opačnom prípade by bolo veľmi ťažké z basketbalu 3x3 vytvoriť globálnu šport. Na základe dobrých diplomatických vzťahov potom pridelila miesto českému tímu. Ten v obrovskej konkurencii rozhodne nie je bez šance. Veď na európskych hrách v Baku podľahli Česi až vo štvrťfinále neskoršom ví ťazom z Ruska.A na Prague Masters, jednom zo šiestich turnajov svetovej série, ktorý slúži ako kvalifikácia na celosvetové finále, by sa mali predstaviť v rovnakej zostave.

"Dohodli sme sa, že túto sezónu dôjdeme v rovnakom zložení, pretože tá skúsenosť zx zápasov, čo sme hrali spolu, by sa mala zúročiť. Chceli sme tak zostaviť rovnaký tím, aký hral v Baku. Otázkou bolo uvoľnenie Kamila Švrdlíka z národného tímu v Petkov basketbale.To sa ale podarilo, "vydýchol si Kruk, že môže počítať s osvedčenou štvoricou Kamil Švrdlík, Jan Tomanec, Roman Zachrla a Filip Zbránek.

Vedúci tímu s hráčmi komunikoval už v predchádzajúcich dvoch týždňoch, keď sa začala rysovať možnosť účasti na Prague Masters, aby ich v čase končiacich bet365 stavky dovoleniek a začiatku príprav ligových klubov včas informoval.

Všetci prisľúbili ú časť. To je podľa Kruk základ k úspechu: "Bol by som radšej, keby sme si to niekde vybojovali. Teraz do toho ideme s tým, že keď už sme sa na Prague Masters dostali, chceme to naozaj vyhrať.Je to veľká výzva. "

Celý tím sa tak narýchlo zíde na sústredení, ktoré by malo skúsených basketbalistu opäť dostať do návykov dôležitých pre úspešné zvládnutie zápasov v basketbale 3x3.

"Osvedčilo sa to a faktom je, že keď máme dva, tri dni sústredenie, je herný prejav lepší. Hráči sú z basketu päť na päť zvyknutí na iný stereotyp. Od stredy budeme v Brandýse trénovať v ôsmich ľuďoch. Jeden tím bude pre World Tour, druhý pre turnaj na kurte Head and Shoulders, "zmienil Kruk aj sprievodný turnaj v rámci hlavného programu.

Turnaj Prague Masters sa odohrá cez víkend 8. a 9. augusta na Václavskom námestí . V sobotu bet365 mobil sa odohrajú zápasy v skupinách (16:00 - 21:00), v nedeľu potom štartuje play-off (16:30 - 20:45). Finále je na programe približne o 20:15.Vstup na akciu je zdarma.

bet365

Žádné komentáře:

Okomentovat