pátek 21. července 2017

Rok v znamení odlúčenie. Farah bez rodiny aj kouča znova zničil Keňu

Za cieľom urobil tradičné srdiečkové gesto, potom si tresol s Francúzom Lavillenie, ktorý ľahko doletel do finále tyčky a rozradostený rozprával: "Nebol to zrovna jednoduchý rok. Toľko pre mňa toto víťazstvo znamená. "

Ak sa obvykle taká veta berie u športovcov za frázu, Farah ju verte.

" Nechcem v pretekoch myslieť na nič iné, než ako poraziť Keňanov a Etiópčan, "hovorí, lenže tentoraz mal hlavu zanesenú hromadou myšlienok. Alberto Salazar, americký tréner dvojnásobného olympijského šampióna, totiž musí reagovať na dopingová obvinenia. A Farah s ním.

Americká antidopingová agentúra USADA kouča viní, že olympijskému medailista Galen Rupp podával testosterón a pravidelne prekračoval dopingová pravidlá.Farah už vy hlásil, že pri zistení čohokoľvek nezákonného by puto prestrihol, zatiaľ ale nemá dôvod nič meniť.

A ani šéfovia britskej atletiky sa zatiaľ nemajú k akémukoľvek zásahu. "Vychádzame spolu. A nechali sme ho sústrediť sa na Moov prípravu, "povedal o Salazar predseda Britskej atletickej federácie Ed Warner. Aby sa však zabránilo kontroverziu, Salazar z vlastnej vôle radšej v Pekingu obýva iný hotel a Farah dochádza na konzultácie za ním.

Hoci jeho akékoľvek podozrenie míňa, pri tom všetkom okolo nedokáže udržať obvyklý pracovný pokoj. Pred šampionátom ho z poverenia USADA päť hodín griloval Bill Bock, ktorý stál za pádom Lanceho Armstronga, a pátrali sa po čomkoľvek podozrivom.Otázky sa valí a Farah musí bojovať na viacerých frontoch.

"Tak rád by som robil len to, čo viem najlepšie. To znamená beh, "povzdychol si 32-ročný borec. "Ale najdôležitejšie je zbierať medaily pre moju kraji nu," snažil sa hneď zabudnúť na koučovať trable.

Tento rok je aj kvôli nim pre Faraha samotárskou skúseností. Väčšinu prázdnin sa totiž pripravoval sám v Pyrenejach, navyše jeho žena Tania tentoraz na majstrovstvách necestovala, pretože doma v Londýne čaká tretieho potomka.

"Chýba mi, ale otec musí robiť, čo robí," vysvetľoval atlét svojej rodine na diaľku. "Sedem mesiacov v roku trávim preč od nich a jedného dňa to pochopia.Ale keď teraz môžem stáť na pódiu, je to pre mňa moment najväčšie radosti. "

V sobotu v Vtáčím hniezde mu tá radosť priletela.


Žádné komentáře:

Okomentovat