pondělí 17. dubna 2017

The Forgotten Story of ... porážke Socceroos 'Fidži

V medziobdobí, náhradné myšlienka pre Oceánii. Sme tu, všetci sa chystá na očiach sveta obrátiť našu cestu na našej veľkej coming-of-veku bash, zatiaľ čo úbohá Oceania, náš starý plameň, ani dostať pozvánku. Život v najmenšom a najmenej relevantné svetové konfederácie nie je úplne to isté s Novým Zélandom ako jediná veľká ryba v malom rybníku. Ako sme sa stali neoddeliteľnou súčasťou ázijského futbalu, to je potrebné pripomenúť, ako ďaleko späť naše väzby beh s ostrovmi pri našom brehu.A v brázde rozpačité 1-0 straty jednotlivých Socceroos 'Katar minulý mesiac - ktorý poslal Ange Postecoglou tím rúca do a ll-historické minimum 94. v rebríčku Fifa - neexistuje lepšie miesto, kde začať, než Nadi.

V Socceroos horelo v roku 1988. Frank Arok práve riadil Austrálii dvoch svojich najslávnejších víťazstiev - za prvé, 4-1 vyhrať proti majstrom sveta Argentína v dvestého výročia Gold Cup, potom 1- 0 víťazstvo nad mocou Juhoslávie u olympijských hier Soula. S podobnými kapitána Charlie Yankos, Graham Arnold, Frank Farina a Oscar Crin všetko v alebo blížiacich sa ich prime, to bola strana s Svetového pohára z roku 1990 pevne vo svojich pamiatok.Kvalifikačné cesta začala na konci novembra sa zdanlivo neškodnom dvojnohé kravatu proti Fidži.

Prvá etapa bola v Nadi, tretieho najväčšieho mesta v Fidži, jeden, ktorý nie je celkom istý, či sa jedná o turistov destinácií, kultúrne a náboženské húb, alebo poľnohospodárske mesto. Podľa Lonely Planet "Väčšina cestujúcich ísť do Nadi dvakrát, nech sa im to páči alebo nie: raz na ceste do a raz na ceste von. Jeho neslušne teplý vzduch ťa udrie do tváre, keď ste prvý krok z lietadla a jeho letisko je to posledné miesto, kde kúpiť spálenie slnkom opravné prostriedky pred odletom domov. Pre niektorých dvakrát dvakrát až príliš často. "

To bol plán pre Socceroos. Dostať dovnútra, vyhrať a dostať von.Napriek tomu, že nehral päť týždňov viesť k zápasu AROK muži boli plní dôvery. "Neboli sme vždy na vrchole našej kondícii, pretože očakávania by bolo hráme Fidži, střevle…[preto], že nezáleží," povedal Yankos Guardian Austrálii. "Nie je to neúctivo, ale my by sme sa vrátili z olympiády idete do zahraničia a vyhráte. To nevyšlo to tak. "

Na Fidži, táto hra bolo všetko. Zbierka hráčov na trénera Billyho Singha k dispozícii je stále považovaná za najlepšiu ostrovný národ niekedy produkovala.Singh mal svojich mužov do tréningového kempu plný pracovný úväzok po celý mesiac, vyhrávať Melanesian pohár v Šalamúnových ostrovoch a prekvapivo porazil Nový Zéland vo tri zápasu série počas tejto doby. Fiji je lepšie známy ako rugby národ, a aj keď mnoho z ich futbalistov tiež fušoval do 15-man kódu, boli rozhodne žiadne hrnčeky s okrúhlym loptou.Tri roky predtým prežil Ivor Evans davy v Sydney pre majstrovstvá sveta v Majstrovstvách sveta, zatiaľ čo stredopoliar "Cheetah" Vosuga bol hviezdou pre Brisbane Olympic a Stan Morrell sa hral na novozélandskej strane Gisbourne City. "Naša príprava bola najlepšia, akú kedy bola a hráči veria v seba samých," povedal Singh pred zápasom Sydney Morning Herald. "Zvyčajne hrajú na zábavu, ale tentoraz to je vážne. Ochutnali slávu víťazstva a páčili sa tomu. "

Fijian hráči mali navyše stimul pre bonus 500 USD na jedného hráča, ak by dokázali poraziť Austráliu.Pre cash-obmedzovaný združenie ponúknuť takú cenu do skupiny, ktorá bola väč šinou nezamestnaný ukazuje, ako veľmi tento zápas znamenal. V prípade, že potrebujú nejaké ďalšie motiváciu, Singh ukázal tím zábery z škaredé incidentu Socceroos hráč Garry McDowall, ktorý uvedie na čele izraelského súpera v olympijskej kvalifikácii skôr ten rok. "Povedal som im to, ako špinavé môžu byť, ale ja som zdôraznil, že je potrebné zachovať ich pohode," povedal. "Normálne, keď trafíte jeden z našich chalanov narazí späť bez premýšľania. Oni sa nestarajú o červených kariet alebo čokoľvek, ale len držať dierovanie a dierovanie, kým policajti prišli a pretiahnuť je zo zeme.Nechcem, aby to urobil, a ja som im povedal, že musí byť disciplinovaní za všetkých okolností. "

Socceroos išli do pasce. Skoré príznaky tam boli - ich odchod zo Sydney bol oneskorený a oni prišli na Fidži takmer tri hodiny neskôr, čo znamenalo, že neboli schopní trénovať ten deň, ako bolo zamýšľané. Keď sa nakonie c stalo, to bolo na hrboľaté ihrisku vedľa letiska v Nadi, vlhkosť oslabovať ich energiu. Na jednom mieste, keď tím išiel okolo tímu hotela Fidži, jeden zo súperov dal čiernu napájací pozdrav.Tam bol pocit hroziaci skazy, ktorý sprevádza návštevníkov na každom kroku, a že nepokoj vzrástol o niekoľko zárezov, keď dorazili na princa Charlesa parku v deň zápasu.

"Prvá vec, ktorú si pamätám o tom tam bol prinajmenšom 200 žaby na ihrisku," povedal Socceroos útočník Scott Ollerenshaw Guardian Austrálii. "To nie je preháňanie. Tam boli žaby všade. By ste byť spustený a chcete počuť squelch, a to by znamenalo, že ste zabila žabu. Druhá vec bola, že tam boli tisíce ľudí tam, ale nebol to vlastne štadión. Tam boli stovky ľudí v týchto stromov, visiace zo stromov.Bol to veľmi neobvyklý nastavenia u žiab a ľudia visiace zo stromov. "

Ako sa dalo očakávať, že Austrálčania mali lepšie hry. Ale obrátil, � �e dominancia do vedenia bolo niečo iné, a to najmä proti strany Fidži, ktorá so zostavou čisto zmariť. Napriek náhode po náhode a drvivú držanie lopta proste nešiel dnu, bez ohľadu na to, čo sa deje. "Bolo to odráža od [príspevky] biť ľudí do nohy a ísť von," povedal Yankos. "Spomínam si, sme hrali s loptou, ktorý bol veľmi živý, veľmi ťažko kontrolovateľné. Vždy som prirovnal ju k jednému z tých gulí si kúpite u čerpacej stanice. Bolo to veľmi dusno, cítil som sa veľmi pomaly. Len som nemal tú ostrosť v danej hre.Myslím, že by to mohlo byť rovnaké pre väčšinu z nás. V čase, keď sme narazili svoje popruhy a Uvedomili sme boli na celkom ťažké popoludnie, už bolo príliš neskoro, aby s tým niečo urobiť. "

To, že Socceroos boli na docela ťažké popoludnie bolo jasne uvedené v otváracia minút do Ollerenshaw, ktorý bol 20 rokov v tej dobe a len nedávno vlámal do národného tímu. "Spomínam si veľmi skoro v hre som šiel, aby sa chod vpred a tohto masívneho fidžijskej chlapa - nebol by vyzeral nemiestne v Fidži Sevens, bol úplne obrovský," povedal. "Bol centrum-back, a on ma lakťom do hlavy. Len sa na mňa pozrel a povedal:, Neutekajte.Neutíkejte.'Tak to bolo zastrašujúce. "

Arok kázal posolstvo o pokoji v intervale, sa skóre stále zamknuté na 0-0, ale katastrofa v polovici druhej polovici roka. Fidži ľavou zadnou, Lote delá, prudko dole na ľavej strane v 67. minúte posiela do kolena s vysokým krížom. Jeho spoluhráči z provincii Ba, Vimal Sami a náhradou Ravuama Madigi čakali. Sami dummied aby sa vytvoril priestor pre Madigi, ktorý rozpútal ľavou nohou bránky, ktoré dal Socceroos brankár Jeff Olver žiadnu šancu. Fidži boli v popredí. Nikto nemohol celkom veriť.

Skúste, ako by mohli, že Socceroos nemohli vyrovnať s koncom šanca odbavuje mimo riadok Shafique Ali. Cue blázinec.Singh riadil mimo ihriska, vyhlasuje v jasot: "Austrálčania sem prišiel príliš istí sami sebou. Mysleli si, že sme boli hlúpi, neprofesionálne. "

, Bol to ten najlepší okamih môjho života, 'povedal Abrahám Watkins, ktorý bol súčasťou päťčlenného fidžijskej obranu ten deň. Watkins bol neskôr menovaný fidžijskej športovcom roka za úlohu vo víťazstvo, prvý a jediný futbalista vyhrať cenu. V súčasnej dobe žije v Griffith, NSW so svojimi dvoma synmi, Archie a Sitiveni, ktorí sú obaja fidžijskej veku internationals. "Hrali sme s našim srdcom. Oni vedeli, že sme chceli poraziť, takže nemohol hrať dobrý futbal. Proste kopol a naháňali v druhej polovici roka. Bol to veľký úspech pre nás, a zeme.Celá krajina slávila. Strana bola veľká. Vláda nám skoro dal týždennú dovolenku s., Ale nie. "

, Na konci dňa, ak nechcete skóre, je tu žiadne výhovorky, 'povedal Ollerenshaw, ktorí pravdepodobne najviac plytvá šanca pre Austráliu. "Fiji hral dobre n a ten deň - pravdepodobne rovnako dobre, ako len mohli, a my pravdepodobne hrali tak zlé, ako to šlo. Nie je to príjemný pocit byť spájaný s jedným z najviac trápne straty sa Socceroos kedy mali. Chceli sme, aby čo najrýchlejšie uniknúť. Spomínam si, že bol ako márnice nás. Došlo k masívnemu post-mortem. Masívne. [Povedal Arok] Laicky povedané, čo sa to sakra deje?Ako by sme mohli prehrať proti tzv. Minnows? "" Socceroos sa však nemohol zúročiť vo vlastnom utrpení. Po spiatočnej nohe o týždeň neskôr na Macquarie Field v Newcastle sa museli odprášiť a opäť ísť. "Jednou z najlepších vecí o Frankovi bolo, že bol skvelý v nepriaze," povedal Ollerenshaw. "Ak ste mali zlú stratu, alebo ak tím hralo zle alebo hrával zle, Frank vždy veril, že prvé tréningové stretnutie po strate bolo najdôležitejšie.Náš ďalší tréning bol veľmi pozitívne a živé a to dostal každý zálohovať znova. "

Arok odolal pokušeniu p ohrať s jeho boku, za prečerpanie Mike Petersen Jason Polák. "Bolo to úzkosť o nás," povedal Yankos. "Spomínam si, keď sme hrali v Newcastle, počas prvých 15 až 20 minút, boli sme pod nutnou dávkou nášho vlastného tlaku. Vedeli sme, že sme mali streliť skoro, inak, ak to bolo ešte 0-0 v polčase, či sa niekto vylúčený, alebo v prípade, že zaznamenal skorý gól, bolo by to robil to oveľa ťažšie. "Našťastie, to sa nikdy nestalo, napriek Fidži prináša veľmi rovnaký fyzický prístup. Austrália bola zapnutá od začiatku, v zúfalej snahe vyhnúť sa opakovaniu rozpaky.Yankos skóroval po púhych deviatich minútach Warren Spink čoskoro pridali druhý, a potom hlboko do druhej polovice, Yankos prevedený na značku, aby sa 3-0.

Po ďalších dvoch gólov v troch minútach od Arnold a Paul Trimboli sa stala 5-0 pohádali. Ale Fiji neboli ísť dole bez boja -literally. Otrávený, že ich nádeje na pokrok boli zničené tak komplex ne, že Fijians začali hádzať divoké údery.Oscar Crin a Alan Davidson obaja copped jeden, ale najväčší hit bol vyhradený pre Yankos, ktorý mal nos zlomený náhradné Jone Watsioni. "Neboli tam hrať futbal proti nám," povedal Yankos. "Alan Davidson bol v bitke s niektorými hráčmi a práve som bol typický, pekný kapitán idú rozbiť to všetko. Nemôžem si spomenúť, ako dlho tam mal ísť - len pár minút - ale jeden z hráčov jednoducho prišiel a udrel ma zozadu, okrúhly-rameno.Rozbil ma - kráľ zasiahol, zozadu, obalený okolo zadnej časti hlavy. "Ollerenshaw bol postavený v tejto fáze a sledoval, ako sa krviprelievanie odvíja od okraja. "Bolo to trochu ako hra štátu pôvodu," povedal. "Z pamäti bol George Haniotis vynikajúci v bitke. To bol jeden z mála vystúpení Georgea pre Socceroos a spomínam si, že bol zapojený. Keď som to sledoval, nebol som naštvaný, že by som bol na lavičke. "Watkins sa smeje, keď rozpráva príbeh, spo mínajúc si na to, že Watsioni rozpútal Yankos z čistého frustrácie. "Myslel si, že to bol box," povedal. "Neboli sme mentálne pripravení.Keď hrajú špinavé, že pľuvať na vás v tuneli a takto rozprávať a všetko…nemôžeme vziať. Robia nás hnevá. Fidži hráči, máme popudliví. Boli sme zvyknutí byť veľký, vysoký ľudí. Takže proste mu dal dobrú mušku a už bol na zemi a dostal červenú kartu. "Yankos nejako hral ďalej, ale bol prevezený do nemocnice bezprostredne po zápase. Watsioni pozdravil dav ako šampión ťažkej váhe, keď dostal svoje rozkazy. Tieto Fijians strelil gól útechy s minúta normálnej hracej doby zostáva, a potom šiel von s Socceroos pre post-game nápojov. "To sa vracia do šance mali všetko, čo nádej, že sa stratil," povedal Yankos. "Dostali rozrušený.Koľko príležitostí vy naozaj dostať poraziť niekoho - budete poraziť doma, a potom zrazu to rozpadá na druhom konci? Bolo to trochu škoda, že to skončilo takto, pretože oni robili celkom dobre v prvej hre. Oni to neurobili dôstojne na konci, len čistý boj. "

Tieto dve strany sa stretli štyrikrát odvtedy s tým, že Socceroos brať víťazstvo pri každej príležitosti. Naposledy bol v roku 2004 a ďalšie - s Austráliou teraz v Ázii, ktorý vie, kedy bude budúci? Watkins si myslí, že je to škoda. "Keď budeme hrať zámorské tímy je to veľký úspech pre nás - zvlášť Socceroos," povedal Watkins. "Boli vo svojom hlavnom vysielacom čase v tej dobe.Bitie Socceroos bol veľký úspech pre Fidži futbal. Bolo by dobré, aby ich zase hrať, budeme ju vždy tešiť. Celá krajina robí. "

Aj keď Austrália je teraz odcudzený z Oceánie, stále existuje niekoľko zostávajúcich odkazov. Jedným z nich je Wellington Phoenix, prejavom dohody FFA uzavrel s FIFA naďalej pomáhať austrálskej susedmi v Oceánii ako kompromis pre hladký prechod do Ázie. Mimochodom, Phoenix má jediný f idžijskej hráčom v histórii A-League o svojich knihách, Roy Krišnu.Ďalšie spojenie je Farina, ktorý je teraz technický riaditeľ fidžijskej Under-20s stranou - oni sa pripravujú na budúci rok Fifa Under-20s Svetového pohára, prvýkrát fidžijskej strane sa objaví v celosvetovom turnaji na akejkoľvek úrovni. Papua Nová Guinea-rasied Farina minul 1988 putá - bol k dispozícii po podpise pre Club Brugge - ale trénoval národný tím proti Fidži a pozná inov a von z Oceánie lepšie ako väčšina ostatných. "Práve som sa vrátil z Fidži, a jeden z chalanov médií v Fidži futbal ma spýtal:, Frank, môžete usporiadať pre všetky hry, ktoré majú byť videoed? '" Povedal Guardian Austrálii. "Povedal som:, Áno, samozrejme. Ale prečo to je? 'Povedal:, Fidži futbal nemajú žiadne dejiny Fiji tímov hrať.Našou najväčšou moment bol, keď Fidži poraziť Socceroos ale nemajú žiadnu skutočnú zábery, ktoré. Ja len chcem, aby archív deje, "

Farina bol až príliš ochotný pomôcť, ale domnieva sa, existujú aj iné spôsoby, Austrália môže. - a mal by - dať späť do regiónu.Pred šiestimi rokmi v tučný kolieskach a riešenia austrálskeho nešťastné ponuke hostiť Svetový pohár, Frank Lowy navrhol kombinovaný tím tichomorských ostrovov by boli vítané pre vstup do A-League. "K dispozícii je 11 miliónov ľudí v Oceánii a či sa nám podarí prilákať tím z ostrovov hrať v A-League môžeme prilákať ďalších 10 alebo 11 miliónov divákov," povedal. "Ja [majú] vyzval Oceánia konfederácii vytvoriť tím zo všetkých ostrovov, a ak áno, že budeme môcť ubytovať v A-League a rozhodne vyzeral veľmi zaujímajú o to." Nič pochádzalo z týchto plánov .

Farina pochybuje tím tichomorské ostrovy sa nikdy nestane, ale on je zástancom väčšie zastúpenie tichomorské ostrovy v A-League. "Som skutočne presvedčený, že by sme niečo dlhuje, aby sa pokúsila po môcť a pomôcť akýmkoľvek spôsobom je to možné," povedal. "Vidíš týchto hráčov, a sú tak talentovaný, ale pravdepodobne chýba odbornosť v set-up.Ale tí, čo povedať - dať títo chlapci profesionálny set-up a môžu niečo urobiť. Môže to byť absurdné koncept, ale nepovažujú ich za víza hráčov. Akýkoľvek hráč Oceania, že A-League klub by chcel podpísať, pretože vidia potenciál, prečo sa uvoľniť pravidlá? Ak ste, že - rovnako ako tomu bolo v starej národnej lige - môžete pozrieť na útočník, ktorý hral za Wollongong vlci, Esala Masi, ktorý vyhral dva šampionáty. Keby som bol tréner A-League - a ja som bol vlani - tam môže byť hráči by som podpísať na obchodov liga mládeže alebo čokoľvek iného. Stále verím, že existujú dôvody sa môžeme pozrieť a pracovať von a pomáhajú.Sú to naši susedia, a boli sme tam tak dlho. "

Rovnako ako všetci ostatní, Yankos sa teší na Majstrovstvá Ázie vo fut bale vzrušením, ale rovnako ako Farina, on je tiež ohliadnutie za Oceania rokov s láskou. "Bolo tam veľa vecí, ktoré sme urobili v Oceánii, ktoré sú teraz stratené," povedal Yankos. "Idem späť do Trans-Tasman Cup medzi nami a na Novom Zélande - bývala slušné množstvo súperenie, ktorú hráme, ktoré pravidelne a to bolo dobré, trochu ako Bledisloe pohára. Teraz sme v Ázii, ktorý je už nie deje, čo je sklamaním. Je to len jedna z týchto podmienok o pokroku v oblasti futbalu. To je súčasťou našej histórie. "


Žádné komentáře:

Okomentovat